Sunday, April 4, 2010

Syukur Alhamdulillah..Mereka Masih Hidup..



Assalamualaikum..
Sudah lama rasanya aq tak mengupdate blog nie.
Aq sangat la busy bekerja.Orang len sibuk pk pasal intebiu,aq still ngn kerja aq.Ye lah dah aq tak dapat scholarship,nak wat cmner en??

Tapi tu bukan le cerita yg aq nak kongsikan kali ini.
Korang nampak kan kereta kat atas uh??
Teka kereta sapa??

Sesungguhnya,malang tidak berbau.Itu adalah kereta parents aq.
Kemalangan ini berlaku pada hari semalam iaitu 3 April 2010.

Ceritanya bermula begini.
Semalam parents aq pergi ke Kulai untuk membeli kereta kancil baru.
Jadinya,semalam parents,adik2 aq,n pakcik aq pergilah ke Kulai menaiki kereta Waja bapak aq.
Masa nie aq tak ikot cz aq kerja en.

So nak dipendekkan cerita,bila dah nak balik kereta baru uh mak aq yg bawak n ayah aq kat sebelah.Kereta Waja lak pakcik aq yg bawak n adik2 aq ada lam kereta Waja uh.

So,ketika mak aq bawak kereta uh ujan turun au.Sampai je kat Nitar,mak aq cakap dye dah tak nampak apa2,rasa gelap..terus berlaku accident.

Sangat mengerikan apabila mak aq kata kereta kancil uh bergolek2 dekat 4 kali,n last sekali kereta uh terbalik sehinggakan keempat2 tayarnya keatas.
Mak n ayah aq keluar melalui tingkap kereta.Time uh mmg ramai org ar.Aq time uh tader jd nya aq un tatau cmne keadaan sebenarnya.

Tapi,Alhamdulillah..walaupun kereta uh bergolek sampai macam uh sekali n remuk gile,tapi mak n ayahku masih selamat.Hanya luka2 kecil dan lebam sahaja.
Dan nasib baik adik aq yg baby uh duduk lam keta lagi satu.Lau tak tatau ar apa yg jadi.

Aq sangat2 bersyukur kepadamu Ya Allah kerana Engkau masih membenarkan aq mempunyai ibu dan ayah.Segala puji bagimu Ya Allah..

Syukran..

7 comments:

Akif said...

alhamdulillah. Allah masih bg peluang. selamat. :)

fye said...

cuak seyh aku!

tetibe teringat adik kao yg kiut tuh.


alhamdulillah parents kao selamat.
;)

SyDanny~ said...

alhamdulillah.. sumer selamat
ingat Allah selalu
tu salah sat peringatan juga dariNya

khy said...

weyh, nitar bape???kat area mne??dahsyat giler kete..

Ustaz Abbas said...

So, tuh kete baru ea? Sabarlah Mierul.. Ujian sentiasa dtg tuk uji iman kita. Yg penting, enta tetap sabar. That's my firend.. =) Doakan ana esok ya.. Di Durian Tunggal..

amierul said...

>>Akif,Fye Sydanny...Thanks ya..
>>Khy..aq tak sure ar nitar bape,,mmg dahsyat un lau aq naik uh apa la jadi kat aq..huhuh
>>Abbas..Thanks..erm..ok,wish uh very luck!!

E-ZuDiN said...

wow! wow! wow!.. mmg bersyukur giler cakap ko.. alhamdulillah!!