Wednesday, April 21, 2010

Persahabatn=Ukhwah??

Assalamualaikum..

Sudah lama tak mengupdate blog ni..rasa malas un ada,topic ada je.Huhu.
Ha,ni aq nak tny korg sume,

Apa definisi kawan baik@bezfren bagi korg??
Korg rasa bezfren uh penting ke lam idop korg??
Bg korg bezfren uh mesti ada satu je ke or le banyak??
haha..

Pelik tol soklan aq.
Betul en,lam idop ni lau ada kengkawan mesti best en??Org kata kawan2 la yg paling rapat ngn kita selepas ibu bapa..even kngkdg all prob diorg cerita ngn kengkwan bukan ngn parents.
Same goes to me.
Aq sangat menghargai persahabatan yg telah aq lalui 2 taon kat KISAS.
Dengan sume membe2 aq ar termasuk all my bezfren.
Tapi,lately ni pas dapat result..dorg sume jrg contact aq..tak kira la msj ke,ym ke..atau pape je la.

Adakah dorg da lupakan aq??
Atau dorg sume da berjaya,tinggalkan aq yg kurg berjaya ni??

Huhu..sememangnya aq atau sesiapa je la tak le berfikiran cam uh.
Tak semestinya lau bezfren mesti msj hari2,mesti call,mesti ym..
Mungkin dorg bz,
Dorg ada hal yg kita tak tau..
Sememangnya kita tak le underestimate nilai persahabatn uh,

Macam kawan baik aq cakap,,

"x kesahla jrg macam mana sekalipun dia contact kita,tapi yg penting apa yg dia bawak kpd kita,apa yg dia bg kat kita...kalau dia selalu bagi kebaikan kepada kita,,selalu nasihat kita,selalu tego kita,so layak la dia jd kawan baik kita"


Jadi.selalu contact@tidak uh bukanlah tanda pengukur nilai persahabtan kita en??

Ada lagi satu nasihat,

"kalau kita nak ukhwah kita kekal sampai syurga,insyaAllah kenalah ukhwah kita kerana iman dan Allah,bukan kerana kekayaan,kepandaian,kekacakan..n segala apa yg berkaitan ngn dunia la,sbb tak lama bila semua tu hilang,maka hilanglah ukhwah..jd bukan ukhwah ni yg kita nak..renungkan,,"

p/s:Tapi kat korg2 sume jgnla sampai tak contact aq langsung,haha..bosanlah hidup ini..agaga

3 comments:

Ustaz Abbas said...

Salam.. Hehe.. esok lepas subuh, ana contact enta.. =) anyways.. Dalam doa, insya-Allah sentiasa diingati.. Amierul yg vogue...

E-ZuDiN said...

Weyh, kan aku selalu contact ko secare tibe2 hahaha

amierul said...

>>Abbas..abbas..aq mmg vogueh..haha
>>Din..haha..kita mmg selalu contact..fren forever k!!