Thursday, March 18, 2010

Setelah Sekian Lama Menyepi...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..

Ramai tnya kat aq,

"Asal ko macam menyepi je ek??"
"Ko da tak update blog ker??"
"Asal ko jd pendiam ni??"

Hurm,adoy macam2 org tnya kat aq.Act aq mmg cam da malas nak berblogging ni especially pas dapat result.Huh.Ye la mana tknyer bukak blog org len je mesti cite pasal result dorg yg gempak uh.Huhu.

Tapi suka hati dorg la blog dorg.Haha.Erm,pas dapat result uh aq hampir putus asa actually.Maklumla result aq trok.Huhu,tak dapat straight A.Siot je.Time uh aq mmg pikir negatif je.Salahkan diri la,salahkan org len ar,salahkan pemeriksa la..Huhu

But,skunk nh,aq tak lagi.Aq kembali berfikiran positif.Yeah!!Aq terima result aq seadanya.Mungkin Allah nak balas atas dosa2 yg pernah aq wat atau Allah nak uji sejauh mana pergantungn aq kpd Allah.

Takpe.Mungkin ini adalah yg terbaik untuk diri aq.

_____________________________XXX______________________________

Tarikh tok apply JPA n MARA da un tamat.Aq?..Erm,aq apply MARA coz MARA utamakan bumiputera.Ye la,result tak ok,nak apply JPA nak compete ngn dak straight a lagi,compete ngn dak cina,india lagi..huhu.mmg ssh la aq nak dapat.So,aq amik MARA.

Actually,aq nak sambung lam bidang agama,tapi MARA n JPA mana ada nak taja pasal course uh,tapi aq tetap nak apply gak.Korg tau aq amik course apa?Haha,siot je aq le apply lam bidang Tenaga Pengajar Tindikan(Matematik/Science)..Siot je..haha

Entahla,aq da pilih da un nak wat camner.Lau dapat,alhamdulillah.Erm,tapi disebabkan aq nak sambung bidang agama,yg aq tau ada biasiswa satu je iaitu Amanah Raya.Rasanya,dia akan open lam bulan April kot.Lau ada,aq akan try apply la,mana la tau dapat,le g MESIR..haha

_____________________________XXX______________________________

Universiti Sains Islam Malaysia@USIM

Korang sume da isi upu en??Course apa??U apa??
Hehe,aq da isi gak.First choice aq amik course Tamhidi Syariah Dan Undang-Undang kat USIM la.Aq sebenonya cam berat hati nak amik course ni,ye la bidang agama ni bkn le main2.Haha,org lak da start panggil ustaz.Huhu.Yang aq tau bahasa perantaraannye Bahasa Arab.Adoy,harap aq le survive la.

Nak cite,huhu..setakat ni yg aq tau ada 3 org je dak KISAS yg apply USIM as first choice,Aq..Areena..n Syafiqah.Sape lagi ar nak masuk USIM??Cakap kat aq..hehe.Ntah,USIM ni u baru+lawa+besar kot..tu yg aq semangat sikit nak masuk.UIA un apa kurangnya.Aq tak kisah un lau masuk antara dua uh.Huhu.

Orang sibuk nak p overc aq sibuk nak masuk USIM.Takpa la,lau rezeki aq ada kat luar negara aq g la.Lau mmg aq da ditakdirkan belajar kat Malaysia ni,aq terima ngn hati yg terbuka.Yang pentingnya,niat kita uh nak menuntut ilmu.N yg penting gak usaha kita lam mendapat ilmu pengetahuan uh.Tak guna lau pandai tapi pemalas.Tapi,lau kurang pandai tetapi rajin berusaha org tu la yg akan berjaya.Huhu.

Jadi ingtlah para sahabat,kita belajar bukan semata2 nak dapat kerja yg gajinya beribu2 ringgit,bukan saja nak mengejar kemewahan dunia,atau keglamoran semata2,tetapi..ingin menuntut ilmu untuk dibawa bekalan ke akhirat kelak.

Maassalamah.Assalamualaikum!!

10 comments:

syafiqah; said...

ala emi,
blaja mane2 pun same.ceh ceh.ayat pujuk diri
weh.kalo la kite satu U
adeh~dri tadika beb.hahahaah

NHAR said...

serius amik tindikan math and science???? wow. tahniah diucapkan. kalau dpt nnt dan terima offer tu, slmt berjuang buat IB yer. btw, jgn rendah diri lagi tahu sebab so far, kat kolej mara seremban ni, budak-budak tindikan math and science jauh lagi hebat dan aktif daripada budak-budak medic dan dentistry di sini. believe me.

Leonhart said...

first of all,wow,romantiknyer korang berdua ye Iqa n Emi.hahaha.'

Wey,ak pon apply USIM. For medic. ngeh2. Setahu aku,skang ni yg apply USIM aq,Miqdad,Iqbal Hanif,Muzzammil n Muhaimin. Heh. Ramai giler kot dak KISAS yg p sana.Haha.

syafiqah; said...

hoiiiii
romantik kepala hotss kauuu

fye said...

aku suke part nh,
dr tadika beb~

haha bleh kawen la korang..

pape pun gudluck mirul,
aku pun cm nk mek usim gak..ehe


selamat berblogging~

amierul said...

To iqa-Erm,thanks..aa dari tadika dah kita belajar,,lama seyh..huhu

To Kak nisas-Thanks cz give me support..i know i can do better after this in my studies,yeah!!

To syaufiq-Wah betulke??ramai gak apply usim..best la camni..le wat assabiah kisasian nh..haha

To fye-Fye.ko nak kena!!haha,alah ko tak yah amik usim la ko p overc je..huhu

nawal said...

jap, nk tnye ika.

ika, nk panggil die, emi gak boleh x??

hahah!

okeh. serius.
usim tu sgt bagos. org slalu pkir overc tu lebeh bgus dri dalam
tpi bgi ak x.
usim tu bgus agi dri u overc

all d best and do remember dat evrthing happens wif reason
He knows wht is the best 4 u!
keep on fightin!!

syafiqah; said...

hoi fye
kau pn lg sorang
kawen?oh tidak~

amierul said...

Lek2 iqa!!..aq takkan kawin ngn ko nyer..aha..aq tau la sapa pilihan hati aq..wakaka

dyana said...

ak bkn budak kisas, tp ak minx usim gak.. ahaha,, ;))