Saturday, March 20, 2010

Kerja Oh Kerja..

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..

Korang sume ingt tak dulu time pas abis SPM,masing2 sibuk cari kerja.Pas uh da dapat kerja mula la gatal tgn cite lam blog.haha.Tapi lantak la blog dorg gak..haha

Cam aq dulu,masa bulan Januari-March,aq tak keja un.Aq bnyk tolong mak aq kat umah ataupun nama popularnya Bibik Lepasan SPM..haha.Ye la,nak pikir nak dapat wit mmg la,tapi da mak aq suruh tolong die kat umah,apa yg mmpu aq lakukan??Ikut je la,,huhu

But,now after got the result,aq makin boring.Ye la,lau nak masuk Tamhidi uh lau ikut jadual 3 Julai,mak ai lambat lagi.So bek aq cari kerja.At least bile aq dapat gaji aq le beli spek mata baru tanpa mintak wit mak aq,n..beli Teddy Bear baru tok adik babyku..hehe

Semalam(18 March),aq g mohon kerja kat sebuah pasaraya ni n aq tau mmg akan dapat cz mmg dia perlukan pekerja un.Sampai je lat pasaraya uh,aq jd malu2 kucing..ngee~

Haha,aq tatau nak tny kat saper nak mintak kerja,kat bhgn mana,kat mana tempat bos die.Sekali,ada seorang makcik nh,pekerja die gak..

"Erm,nak cari keja ea??Ha,lain kali tanya,tak tanya nanti sesat jalan,kalau tanya pasal awek pandai pulak ko ek??"
*Dalam nada sambil gelak2

Siot mak cik uh,bising tol mulut die.Haha,then die tunjuk tempat bos uh.Aq g n isi form sume n kena temuduga.Cakap punya cakap at last dapat gak aq keja kat situ.Erm,waktunya dari kol 10 pagi sampai 7 malam.Gaji rm500 je.Takpe la,asal ada gaji aq bersyukur.

So besok 20 March aq akan start keja.Ish tak pernah lagi aq bekerja ni.Maklumla anak Dato'..haha
*perasan

Aq takut seyh,ye la maklumla first time.Everything yg kita lakukan tok kali pertama mesti cuak en??
Aq takut ada budak buli aq,
Aq takut dianiaya,
Aq takut tader kawan,
Aq takut time balik kerja kena rompak,li***,

Haha,bukan le kira sekarang.Lelaki un le kena cam uh.Huhu,takpe,walaupun aq comel,aq akan berhati2.haha.

Go mirOl,go mirOl...Aq tau ko boleh..haha..
Kawan2 sume,doakan aq yer,
Semoga aq dapat kerja ngn baik n disenangi dgn sume org.

Assalamualaikum..

5 comments:

syafiqah; said...

ko keje mane weh?
ade vacancy lg tak?
aku nak keje jugakkk

amierul said...

Kat pasaraya kini.Banyak kosong lagi la,n lau kat mersing uh dua kedai enset still nak worker,n dye nak pompuan rasanya.Tapi ko da tak dok mersing en??huhu

Leonhart said...

sweetnyer~
haha

BFFTD la katekan!ahaha

SyDanny~ said...
This comment has been removed by the author.
SyDanny~ said...

perlu ke li*** tuh??? HAHAHA! btw, gudluck kj, enjoy! moga2 ko dpt pngalaman.