Sunday, March 21, 2010

I'm Quit..Aq Berhenti!!



Assalamualaikum..
Haha aq baru wat post kat blog aq kelmarin ttg aq dapat kerja n aq akan start kerja pada 20 March pukul 10 pagi.Tapi,pada hari tu juga tepat jam 10 malam aq berhenti kerja.Huh.

Macam apa je arn baru kerja sehari da berhenti.
Aq ni lemah sangat ker tak le kerja?
Aq ni tak kuat ke nak angkat barang?
Aq ni mmg tak le kena marah ngn bos ker?
Aq ni mmg anak mak ke yg mmg kerja sikit da mengeluh??

Huh,sume uh bukan la.Takkan la aq cam uh.Huhu.Aq berhenti kerja sebab jadual waktunye sangatla tidak boleh aq ikut sbg Ex Kisasian n sbg Org Islam khasnya.

Korang nak tau tak ni jadual kerja aq,

Isnin-10 pagi smpai 10 malam
Selasa-10 pagi sampai 7 malam
Rabu-10 pagi sampai 7 malam
Khamis-Cuti
Jumaat-1.00 tghhari sampai 10 malam
Sabtu-10 pagi sampai 10 malam
Ahad-1.00 tghhari sampai 10 malam

Ni la yg probnyer..
Hari Isnin n Sabtu aq le rehat juz kol 2 ptg n 7 malam.
Hari Selasa n Rabu rehat kol 2 ptg.
Hari Jumaat n Ahad rehat kol 7 malam.

Korg le bygkan tak camner aq nak solat??
Cam hari Isnin n Sabtu aq solat asar kol 7 n lam kol 7.20 aq solat maghrib,
Hari Selasa n Rabu solat asar kol 7,
Jumaat n Ahad takle solat zohor n solat asar kol7.

Korg sume faham en situasi aq??
Sebab uh la hari first aq bekerja aq da mintak berhenti.
Masa time mintak kerja die cite everythings pasal rules tapi dia tak cerita plak pasal waktu rehat.
Tak kisahlah walaupun ramai antara korg yg da kerja n dapat gaji walaupun aq tak sempat nak merasa gaji aq sendiri.
Musnah segala angan2 aq nak beli barang2 yg aq idamkan.

Nak bagi RM50 kat adik aq tiap2 bulan,
Nak bagi RM 200 kat mak aq,
Nak beli Teddy Bear tok adik baby aq,

Takpa la,hubungan dengan Allah Taala itu lagi penting,
Takkan la semata2 nak dapat duit sanggup lewatkan solat asar n tak solat zohor.
Biarla,aq harap rezeki aq ada ditempat lain.
InsyaAllah,aq akan cuba cari kerja di tempat lain.
Doakan aq yer!!

p/s:Baju kat atas uh kali pertama aq pakai n kali terakhir gakla aq pakai..huhu

12 comments:

nawal said...

ko kje ape beb?

die x kasi tym utk solat ke?

Leonhart said...

x pe lah emi,ade yg len~
haha

fye said...

xsgke aku tempat keje ko sungguh kejam
hehe



cari yg len mirul,
insyaAllah de yg len~

SyDanny~ said...

huh, i'll do the same if i was you. congrats~!
byk ag tmpt len, takdenyer kite buloq nak tmpt tu jer kan?? haha

amierul said...

To Nawal-Aq kerja kat pasaraya je un..lau jd CEO tak solat logik gak en.huh

To Syaufiq-Hai,da panggil aq emi,,haha

To fye-Tq

To Sydanny-Aa duit le cari kat tempat lain lagi..huhu

aisyah. said...

bgus r ko stop kje.
may Allah bless ur lyf pas ni.
ngee~

amierul said...

Tq aisyah..may Allah bless u too!!

zyedz said...

cabaran kecik je ni; takkan sampai berhenti kerja?

Len kali kalau kes sama berulang;
You can take 5 minutes break, pergi solat sekejap. Kadang2 kita ambik time break ke toilet pun lebih banyak dari time break solat. Bukan semua kerja akan bagi time break untuk solat, so kena pepandai cari sendiri time break tu.

Kalau nak bagi diorang bengang, bawak sejadah dengan kompas, solat je dekat stor, takpun solat dekat dengan bilik boss, bagi diorang sedar yg jadual diorang tak flexible untuk Muslim.

Solat is a human right, so actually boleh je fight dengan management. If berjaya, boleh bantu kawan-kawan seMuslim yang lain (yang kerja kat situ). Alang-alang nak quit, quit la dengan bergaya..hehehe.

:)

amierul said...

Huhu..gile fighter kak zaidah nie..huhu..saya masih belom sampai tahap uh,tak berdaya den,huhu,,,buat masa ni saya tak mampu,,tidak..ya allah berilah aq kekuatan..huhu

ibnushams...............................muhammad akram shamsuri said...

tabekk mirul.../// contoh xkisas berkualiti...// calon anugerah tokoh xkisas sejati//..tp kalo boleh,, ko bg jer tazkirah or liqa M kat bos tu..kalo tak lut, lapor jer kat kementerian sumber manusia.. ade undang2 yg mmbolehkn hak ko utk solat diberikan...

amierul said...

Huhu..akram nak tazkirah bos dye tu aq tak mmpu lagi bos cina supervisor dye un cina..huhu..Ada tak any Exco Badar nak tolong aq??huhu

JIEHA najihah ;D said...

seriously,aku tersentap dgn k'prihatinan kau dlm mnjalnkan ibadah wajib:D,selame ni,even aku tapernah bekerja,jrg sekali aku mndengar rungutan dr org laen bab waktu smbhyang ni,mreka just merungut sbb kerja beratlah,gaji skitlah,nonsense!haha:D,gua tabik sama lu:)