Saturday, June 5, 2010

Cuti..Oh...Boring!!

Assalamualaikum..

Erm,arini cuiti oh kat USIM..
Aq??
Apa je yang aq wat??
Hurm,bangun je arini da lewat..kol 10.00 pagi,
Then,aq sarapan maggie je n then aq study..

Aq suka cerita pasal study ni..
Ye la life baru seyh,
tadernya sama cam spm,
Cam aq amik syariah,dapat je A+,tapi hampeh prestasi aq kali ni,
Mungkin otak aq lom bersedia belajar lagi kot all related syariah lam arabic..

Salah sorang ustaz yg ajar aq syariah nama dia Ustaz Ridhwan..
Dia ni belajar kat Madinah,mmg terer arab ar..
Korang bayangkan kat umah dia je berpuluh2 kamus ada..mak ai,
Dia kata sapa nak memahami Islam mesti paham arab,
Sapa nak paham arab mesti banyak rujuk kamus,
So kesimpulannye,hehe,,aq da ada dua kamus..tapi dia soh beli lagi satu kamus tebal..haha..adeyh

Erm..kadang2 aq takut gak belajar syariah ni...sbb selama ni kita aplly lam exam most to ikut kehendak exam n tak berapa paham sgt kan,bila time u ni,kena apply ilmu uh sentiasa,bukan sekadar time exam je,,Aq un da naik pening ni..

Tapi pape un..Ustaz tu kata belajar hendaklah kerana Allah taala,
bukan kerana nak lulus exam je,
Aq harap niat aq un ke arah itu,semoga Allah membantu aq..
Tader idea ni,nnti aq cerita lain okke??
=)

2 comments:

E-ZuDiN said...

betul2. belajar kerana Allah. Ade seorang uncle ni, ckp kat aku, belajar sebab exam mmg susah nak keje nanti. kite belajar kene ikhlas and faham betul sebab kita nak aplikasikan dlm kehidupan.

amierul said...

betul uh din...thanks..=)