Wednesday, June 2, 2010

Amierul Yang Harus Menceriakan Dirinya..

Assalamualaikum..

Okke,aq da update blog hari2 plak..haha
Ko sungguh happy ye amierul..baik ko jgn!!
Haha..ye la mana aq tak rilek nye minggu ni cz budak2 law pensyarah banyak yg g bengkel..arini n sok aq tader kuliah or kelas langsung..huhu

Erm,
Sebenarnya kalau kita duduk kat mana2 pun otak kita yang mengawal suasana uh..kan??
Ye la,walaupun kita tension macam mana sekalipun kita harus bertenang,always pk positive n cuba je utk senyum..=)

Macam aq,aq suka wat happy2 walaupun aq ngah sedih ke,..or ape je la..aq akan cuba sedaya upaya tok wat2 comel ke,wat lawak ke..ehe,,lazer ke..wakaka

Ko kena pk positive amierull..yeah!!
Ko harus kuat!!
Ko da besar!!
ko kena berdikari!!

Hehe,
Motivasi uh..
Erm kat sini en,macam2 jenis orang aq jumpa..baik dari segi pelajar muslimin or muslimat..
Macam kat KISAS un ada gak dr segi pergaulan..bla3..tapi KISAS lagi best n terjaga ar..huhu

Kalau yang laki lak..macam2 jenis muka ada..haha..mmg ar kan..cam muka fye ada..cam muka eerr un ada..n arghh..ada ar lagi..hehe,
Most of them baik ar cz sume dr sek agama en,tak kurang yg tahfiznye..n yada3...dak2 KISAS apa la sangat kat USIM ni..haha.

Tapi bagi aq,tak kiralah ko dari sekolah manapun,ko badar ke,naqib ke,,dak biasa ke..paling penting ko harus setkan niat belajar utk Allah Taala,
Then,walaupun ko dak bese cam aq ni tapi ko harus cuba sedaya upaya utk jadi good muslim..
Tak semestinya BADAR je yang kena act alim..pakai kopiah,datang surau selalu..baca Quran..
Kita un ada tanggungjawab kita sendiri kenapa kita diciptakan ke dunia ini..korang sume da tau kan??

Hurm,tapi ada la sorang dak KISAS ni,dari start hari first masuk USIM dia asyik tak puas hati je ngn aq,suka perli aq..yeah,mmg kiteoang da kawan 2 taon lebih en.tapi aq da tak tahan gila ngn dye..apa yg mmpu aq wat ialah bersabar..

Hurm,salah ke aq nak join usrah??
Salah ke aq cuba menjadi seorang muslim yang baik??
Salah ke aq pakai kopiah??
Salah ke aq menjadi diri aq sendiri yg korang tau macam mana en walaupun aq join usrah..??

Aq tau aq tak sebaik mana,
tapi tak yah la perli aq,
cakap aq BADAR KISAS depan dak skul lain la,then tetiba pas uh gelak kan aq..

Salah ke aq yang suka menyanyi ni?
"Eh dak usrah mana le nyanyi''

Ada ke patut dia cakap cam uh??
Huhu,
Sekurang2nye walaupun aq jahat,lagho ke,at least bila aq join usrah so tak la aq terus hanyut..
Aq cuba utk terus membaiki diri aq dari semasa ke semasa..

Dia mempersoalkan..
"Semua dak2 alim kena pakai kopiah ke??"
"Wajib ke??"
"Ada lam Quran??"

Aq malas nak berdebat pasal benda ni dgn budak yang dah belajar agama sejak dia dr darjah satu kot..
Kalau dia dah faham n sengaja nak menguji aq..biarlah..aq un tak layak nak jawab kot..
tapi aq ttp tak puas hati!!
Dia malukan aq..hurm,

Oh biarlah...aq tak nak berdendam or marah2 orang..
Biarlah dia lau nak cakap apa pun kat aq,
Aq tau aq tak sebaik mana,
Cumanya aq dah menjauhkan diri dari die,
Biarlah hati aq tenang dulu..
Aq perlu bersabar..

Go Amierul!!

p/s:Ya Allah,ko bantulah aq dalam menjalani kehidupan yg baik di USIM ini...

5 comments:

E-ZuDiN said...

takpe mirul. sabar jer la yer, kalu ko nak pakai kopiah ke, nyanyi ke, suke hati ko la kan. yg die busy body asal lak kan. Bg aku, itu semue hak ko, dan die takde hak lansung nak debat2 ape ko wat. takpe mirul just go on ok.

fye said...

haha yes that is sooo trueee.

I mean we are mostly subjected to that just because we are from that college. Yela, persepsi org ramai kn. It's our life. And you have your right anyway. Kite xkondem anyone pun kn?

Go go reveal! Hehe ^^

akramshams said...

as long as you believe all things that you did is rite, just go on.. memang manusia asyik mencari yang salah.... buat baik dikata salah, buat jahat apatah lagi... maka pedulikan mereka... rujuk abg naqib ko tu.. hehe... may Allah guide us...

ismatz said...

May ALLAH guide us the way..~

amierul said...

thanks everyone...aq nak wat menda2 camni kena sokongan uh,,huhu...tq=)