Sunday, July 31, 2011

Aq nak luahkan!!..;)

Bismillahirrahmanirrahim..


Best tak vid kat atas uh?
Hihihi..erm,btw kalau korg nak tau,ni la Majlis Kahwin yg aq idam2kan..
Hahaha,
Mungkin nampak macam mahal je kos dye en,n macam membazir je sdgkan zaman rasulullah dulu simple2 jewk,
tp aq still suke tgk majlis yg meriah2 cm ni.
*sorry kalau ada lagu kt vid uh*
*n jgnlah plak expect aq akan wat ikut adat2 melayu cenggini,insyaallah based Al-quran n As-sunnah*

Tapi aq tataulah aq mmpu ke tak nak wat majlis cenggini.
Aq rasa pun kalau dye gaji besar un paling kurang kos ni disupport oleh family dye yg kaya uh,haha...
N kalau aq kaya un nnti,mmndgkan fmily aq bukanlh dr kalangan Dato' or Tan Sri so aq rasa tak mmpu gak..hahaha
*penah gak aq terkira2 gaji aq as lawyer nnti mmpu tak nak wat majlis cenggini,haha..berangn je keja aq !!*

Entahlah.
Sejak setaun kebelakangan ni aq rasa nak kahwin je.
LOL.
Mungkin ada org kata kalau nak kahwin jgn nak heboh2kn,tak baik?betulke?huhu..tatau aq.

Dulu aq tgk ayat2 cinta mnybbkan aq da jumpa satu ciri2 yg mungkin le ada pada bakal wife aq.
haha,ce teka?
erm,berniqab mungkin?
Dulu aq beriya2 sgt nak dapat wife cmtu,tp skunk aq takle terlalu berharap..haha..cukuplah sekadar yg menutup auratnya dgn tdung labuh.haha.still demand aq ni.haha.labuh bidang oke je.tayah bulat un takpe.haha.kan demand agy.erm,ntah.aq kalau boleh nak yg labuh2 ni.best!!haha..takmola yg tak cukup kain je tdg dye uh.haha.
Tapi en,ustaz aq penah cakap,

"Kamu kalau nak cari isteri kalau nak senang cari yg sama manhaj ngn kamu,tp kalau nak cari yg bese2 un leh,tgk macam saya saya le bimbing dye,sampai berniqab skunk"

Alhamdulillah.
Ustaz R mmg terbaek!!
haha
.
But,we don't know our future right?
Erm,aq un tak pasti kehidupan aq cmne nnti.
Maklumlah aq ni tak bape ensem sgt.
Comel je sikit.haha
erm,tp kalau pompuan uh nilai aq berdasarkan paras rupa,haha..aq tak kesah un sbb aq un takkan suka pada dye sbb nabi da kata yg utama AGAMA kan.erm,itu penting.
Kalau nak tgk pada cantik je lama2 hodoh gak.haha.

Kalau la pilih agama.
Dengan agama tulah le bimbing keluarga.keluarga sakinah namanya.
Hidup bertolak ansur.Suami isteri saling berhusnu zhon.Berkasih syang kerana Allah.
Barulah keluarga diberkati n dirahmati Allah.
Semua wajib percaya dgn itu.
Tapi tak kisahlah nak pilih yg lawa or ensem tp still kuat agamanya.Itu bonusla kiranya.haha.

Btw,kan best kalau kita dapat luah rasa suka kita ni kat org yg kita suka kan?
Erm,sebb uh sampai ada yg da bercouple,
pegang sana,pegang sini.
N aq akui aq ada suka seseorang kat TSU.haha.
Tapi aq BELIEVE ngn hadis ni..

"sesiapa yang jatuh cinta, kemudian menyembunyikannya hingga kematian datang menjemputnya, maka dia adalah seorang yg syahid"

riwayat Hakim, Ibn Sakir, al-Dailami, dan lain-lain

N bg aq better aq simpan je perasaan ni selagi lom sampai masanya,
Haha,jgn dok gedik2 tny aq sapa dak TSU uh.haha.
Erm,kalau da graduate n insyaAllah dye single agy,aq akan 'try'.
Haha,kalau tak maknanya dye bukan jodoh aq.
Jodoh di tangan tuhan bukan?
hihi.
 Okke lah..

Saja nak kongsi my "feelings"
:)




2 comments:

Shyra. said...

wah... hehehe...

amierul said...

muwahahahaha..:p