Monday, June 20, 2011

Ditegur..^-^

Assalamualaikum,
Kaifa Halukum Jami'an?
Haha,lastu atakallam billughatilarabiyah fi waqti tawil hinama al-an utlah..huhu,

Adeyh,berkarat2 gila la bahasa arab aq,
Aritu tergerak hati bukak balik buku usul fiqh kaler biru yg tebal uh(dak2 tsu tau la),
Kan sume lam B.Arab,pergh ternganga aq baca..haha,
Sumpah susah,ada yg lupa gak,
tulah manusia en,I mean aq,ilmu tak penah nak lekat,
Huh,belajar kerana exam la uh,(cliche)
Haha,pasni nak kena baca balik buku uh,banyak ilmu di dalamnya.
Tu muqoddimah je..hehe

Aq masih ingt lagi dulu,
Kat BTS 2.11 FKP,
Time uh aq ngn Mahfuz n others ngah tggu cikgu masuk,
So ntah pehal ntah lambat plak cikgu uh nak masuk,
So Mahfuz un pinjamla fon aq nak dgr lagu,
So dye bukak la lagu MAher zAin-InsyaAllah,
Dye bukak kuat la gak,so memandangkan nasyid aq un sempoi je la dye bukak kuat2..haha..Nasyid kan!~
So kiteorg tggu punye tggu cikgu tak dtg gak,
Tetibe part korus,
"InsyaAllah..InsyaAllah..InsyaAllah..",
Ustaz R masuk..
Glupps!!
Terkezut!!
Gelabah time uh,
masa uh Mahfuz tgh pas enpon kat aq,
Hurm apa lagi,

"kamu ni buat apa lah dengar lagu2 semua ni,boleh menggelapkan hati!!,kan bagus kalau kamu semua dgr alquran ke,hadis ke.."
Aq tergamam,even nasyid un dye strict about that,
"Tapi kalau kamu dah tak tahan sangat,mmg dah tak tahan,tak tahan,tak tahan..kamu dgr la slow2 bg diri kamu je,jgn bukak kuat2 lagu uh"

Erm,lebih kurg cm uh kot ayat ustaz R yg menegur aq n Mahfuz..huhu,
Ya Alah,mmg takutlah time uh,dye dahla garang,tgk mmg takut wei..haha,
So mmg kngkdg insaf la gak bb2 lagu ni,

Dalam kelas masa dye mengajar,dye selalu selitkan hukum dgr lagu ni,
Bagi nasihat jgn dgr lagu2 lagho,nnti gelap hati,
Aish,ada sampai satu tahap aq mmg terkesan ngn kata2 dye aq delete sume folder lagu lam enpon aq,
Malangnya,tak bertahan..
Aq tak cukup kuat..belom..tak mmpu,huhu..

Hari2 aq semakin leka bab2 lagu ni,
Tetibe ada sahabat yg prihatin menegur akan tindakan aq memasang lagu di blog ku ini,
Hurm,aq tahu siapa dye uh,
Btw,thanks 4 ur concern,
Thanks ingtkan aq..hehe,
Biasalah aq ni kan nakal cikit,
Kena igtkn selalu..hehe..

HAHA,
tu je la yg aq nk cite arini,
Semoga dapat manfaat bersama~
=)

4 comments:

Shyra. said...

:)
manusia memang mudah lupa.
Thanx mengingatkan.

amierul said...

hehehe..takpe..I pun teringt..hhehe..sama2 amik faedah..=)

I.B.T.I.S.A.M said...

alhmdulillah semoga ianya berterusan

amierul said...

erm,..InsyaAllah.doa2 la kat aq ni..dok umah ni tak kuat sgt iman..huhu..=)