Friday, December 17, 2010

English Debate..

Assalamualaikum..

Sebelum pape aq nak cakap yang blog aq sudah boleh dikomen,no wonder la b4 ni satu habuk komen pun tader,upenya setting tak betul..huhu..

Erm,esok.
Ye.Aq akan ke UTHM Johor utk Royale Debate for Usim English Debate Team.
Haha,tak pernah pikir kot nak jadi debater ni.
Kalau dulu kat Kisas,aq selalu je tgk Izzudin debate.Ye,aq sangat respect dengan kepetahan dye bercakap..hehe.

Aq ni taderlah sangat terer speaking ni,I means based on fact+debating..kalau setakat speaking on tajuk merapu2 mmg aq speaking laju je,haha.

Sepanjang seminggu lebih aq practice debate,aq memang la sangat penat n busy.
Sangat penat!!
And awal2 gak aq rasa macam tak selesa je join debate ni.
Cam takut2 lah..pape je aq.
Aq un banyak diam je.Orang un tak tau sifat aq yang sebenar.

Hari ni lak,aq hampir je menangis tadi kot.
Nasib baik mmpu cover agy..hehe.
Aq cam da takle stand je.
Dah la aq pose tadi.Mybe letih kot.
Dengan cabaran dan dugaan makanan yang berlambak2 didepan mata..aish,sabar je lah..

Tapi,last2 ni aq semakin okke ngn team debate ni
Lepas kehadiran Kak Sarah too.
Erm,okke la..not bad..=)

Aq memang da bertekad nak tinggalkan debate team ni pas competition ni.
Tapi,tadi abg Fazli ada bagi nasihat lam keta kat sume orang yang secara tak langsung meningatkan aq kembali kepada niat aq tu.
Tgk lah cmne nnti.
Evrythings my decicon after Royale ni..huhu

Okkelah,mau tido..
Sok nak fun je..
K..salam,,=)

Kau telah bagi aq satu janji yang sangat manis,n aq harap kau dapat tunaikan..aq akan pegang kata2 itu,walaupun lama akn ku tunggu..Thanks Allah..=)

2 comments:

HUMAIRA' said...

ha baru boleh komen, haha
good luck :)

fye said...

penat kannnnnn haha




kalau dulu kitorang debate korang cakap senang je hahha