Monday, December 27, 2010

Disebalik kesulitan ada keceriaan,..

Assalamualaikum,
Aq rasa aq ada bnyak sgt benda nak cerita,
Tapi disebabkan terlalu banyak,jadi aQ tak tau nak cerita yang mana,,haha

Okke,
Sepanjang hidup aq,aq rasa hari sabtu n ahad lepas la(semalam) hari yang paling menderitakan bagi aq.
Aq sangat tension.
Sangat tertekan.
Disebabkan pintu bilik aq terkunci..huhu

Aq mmg duduk seorang lam bilik,so taderlah roommate.
Tapi,aq ni bijak,aq bagi kunci bilik aq kat housemate aq dengan harapan bila aq tertinggal kunci lam bilik,aq le mintak dr housemate aq uh..

Namun,kebijakan aq uh tak la terlampau bijak,
Sebab time semalam bilik aq terkunci housemate aq uh balik umah dye.
Mak ai!!
Dua hari kot aq tak masuk bilik.

Yang buat aq sengsaranya,
Fon,
Wallet,
Cermin Mata,
Laptop,
Broadband,
etc sume dalam bilik yang terkunci uh.

Sangat sedih.
Aq tader wallet,fon,laptop,broadband okke lagi la.
Tapi,tder spek??
Mak ai,mmg macam orang gila aq.
Cam tak betul je.
Dah lah jalan kabur,nampak tak nampak je..haha

So 2 hari lah aq jadi macam org gila.
Assignment berlambak.
Baju banyak tak basuh.
Semua uh terpostpone sebab tak le nak masuk bilik.
Huhu.

Jadinya,
Ahad petang kawan rumah aq yang pegang kunci bilik aq tu un balik Camelia.
Lega sangat.
Dapt masuk bilik.
Tgk Fon,
35 missed call,
msj bnyk gak ah..
Mak aq lak ai risau bebeno..huhu..
Nak wat cne kan...

So 2 hari uh mmg aq tension sgt.
Tapi,tak semua benda menensionkan hidup aq.
Malam tadi,my best fren gave me souvenier yang dia beli kat Fraser Hill.
Aq sangat suka.
Tak sangka lak dye ingt aq.
Thanks fren..=)

Tadi kelas,ada sesi speaking sikit n aq un cerita pasal hadiah yang dye bagi uh...
Hehe,I really appreciated it..
I hope me n him can be fren forever..=)


p/s:To Tsu4,harap jangan kata aq bajet sebab suka kawan ngn dak pandai je..itu DULU okke..haha..skunk aq suka kawan ngn ramai orang,..I love Tsu 4...^-^

6 comments:

Zawani Zainudin said...

whoaa~ these unexpected things do happen in life (^^). keep on going and u'll unravel more =)

darul said...

salam..hehe,ujian yg hebat utk org yg hebat..myb Allah nak uji..'ahasibannasu an'yyutrakuu an'yyaquuluu aamanna wahum la yuftanun'(ar-rum/2)..u know what it means :-)..neway, "experience is the best teacher"..live ur live as an Excellent slave! :-)

HUMAIRA' said...
This comment has been removed by the author.
amierul said...

Sis waNI:Thanks so much..benda2 camni mmg tak expect un..huhu
Darul:Thanks too..aq tak tau un maksud ayat uh apa..haha..nanti aq cari..hehe
Yan:Sesiapa yang penah jadi warga tsu4 masih dihatiku..wah..haha

HUMAIRA' said...

terima kasih beta ucapkan :) hee

amierul said...

Haha..sama2..=)