Friday, May 7, 2010

Aq lah Budak Celcom..







Assalamualaikum semua!!

Hai3..lama seyh aq tak update blog ni,dah seminggu dah..huhu.
Tinggal 8 hari je lagi sebelum kerja aq sebagai budak celcom berakhir.Huhu,rasa cam sedih nak berhenti tapi nak wat camne kan,aq mesti bersedia tok masuk U.

Nampak tak gambar aq kat atas??Haha,tu lah baju yg aq pakai g kerja pada hari Isnin,Rabu dan Jumaat.Untuk hari2 laen aq pakai baju lagi satu warna ungu.Huhu.
Gambar bawah sekali uh best.Kasut Crocs.Haha.Jadi trend skunk ni kat Mersing.Ramai org pakai terutamanya dak2 remaja ar.Yang bestnya time2 nak abis keja ni la selipar aq putus.Jadi,aq belilah selipar crocs ni.Lepas tu.akak2 yg keja sekali ngn aq ni un beli gak..haha,habis satu kedai memakai crocs,tinggal lagi bos je belum.Haha.

Kerja kat kedai fon ni bukanlah sukar mana pun.Orang kata keja cam budak pompuan.Haha,peduli apa aq.Aq bukannye nak keja berat2 un memandangkan aq kerja sementara je un.Huhu,so kerja aq simple2 tapi gaji un masuk(tapi tak besar mana pun..agaga)

Macam Syinon yg kerja kat kedai fon kat Sabah,kerja aq cam dia gak.
1-Masukkan topap
*part ni aq tak suka cz andaikata tersilap masuk kena ganti pakai wit sendiri.

2-Jual fon
3-Jual simpack
4-Jual modem n broadband
5-Jual barang2 cam housing,battery etc.
*No 2,3,4,5 best cz lau jual satu mesti ada komisen..hehe

Tu keja2 bese.Lau pagi2 uh aq kena bukak pintu kedai yg tersangatlah susah nak bukak cz da lama n ada 6 pintu.Huh,pagi2 keluar peluh aq.
Balik un sama.Kira kerja aq paling penat time datang n balik ar.Tu yg balik lepak abis seyh.Haha

Hurm tu jela aq nak cite sikit pasal pengalaman aq kerja kat kedai fon ni.
Taklama lagi aq akan berhenti n menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar kembali.Tapi at least aq ada pengalaman.Huhu.
Ok,Assalamualaikum!!

p/s:Budak2 straight A KISAS tak yah keja un cz dapat RM 300,huhu..FYE belanja aq.hehe

1 comment:

fye said...

woi yg dpt 300 uh ismat la~