Saturday, April 23, 2011

Waktu belajar itu ibarat roda...=)

Assalamualaikum..

Good Morning,
Selamat Pagi,
Pagi yang best,
Teringat 2 taon dulu,ibarat pagi lepas final paper Spm,
Yep,Tamhidi da abis..
yeyeye,
Hepi gile,n sangat lega..
Yela,penat au study 2 sem ni..then minggu terakhir uh aq pulun study sbb exam final,
Pada mulanya hasrat aq mmg nak 4 rata,tapi...
Hurm,

Kesimpulan utk setiap subjek,

Law n Society
Overall subjek ni senang jugakla,
Alhamdulillah sebab Allah permudahkan aq,
Ada jugakla aq cam jawab tak betul sgt,
sbb mana ada yang perfect en??hehe
Aq harap dapat A subjek ni..^-^

Fiqh Mujtama'
Soklan2 yang okke jugakla,
Tapi ada 3 soklan kecil yang aq tak dapat jawab,
Hurm,selalu paper ni msti aq dapat jawab sume,
tapi mgkin Allah nak uji aq en??
Haha,papeun,
Aq target dapat A subjek ni..=)

Bahasa Arab 3
Erm,part nahu besela kantoi cikit,
erm,part wat ayat un mesti ada salah sikit2 punye la..haha
Tapi aq tak mgharapkan perfect ar tok Arab ni sbb aq tau aq bukannye terer arab sgt pun,haha
Tapi aq mmg target A utk subjek ni..^-^

Bahasa Arab 4
Buat Ayat kat gambo uh susah la,
Buat ayat cite pengalaman tu pun susah gak,
Tapi aq kire dpat jawab sume la,
cuma pada diri ustazah je nak check sama ada jawaban2 aq uh betul ke tak,
Aq sangat mengharapkan A,tapi rasa macam le A- je,erm...wait n see..=)

Gpml
Carry marks aq okke subjek ni,
aq jawab exam pun okke,tapi ada jugakla aq cam tak sure jawapan aq betulke tak,
so,taktau ar nak komen camne subjek ni,
Harap2 A la..^-^

English 3
Carry marks mmg epi aq tgk,
masuk soklan final,
ni la subjek paling susah dari subjek2 yang aq sebut tadi,
Siyes susah gila,
aq hampir give up nak jawab kritik article uh,
Soklan grammar(collocation),
Susah2.sangat...=(
Aq down ngn subjek ni,,
Aq nak A..tapi macam A- je,erm B+??tolong la jangan ya Allah,..=)

English 4,
Carry marks mmg cam hampeh,
sangt hampeh,
Soklan final mmg tak dapat dinafikan la paling senang,
Tapi nak dapatkan A,final uh aq kena dapatkan 26/40..bole ke??
Doakan aq eh..hurm,

Kesimpulannya,
aq harap semua ilmu aq uh kekal,
diredhai Allah,
n aq bule dapatkan 4 rata ngn izin Allah,
Kalau tak 6 A,1 A-,
Kalau tak 5A,2 A-,
hurm,tidak selain dari itu,
niat aq bukanlah nak cari glamour ke apa,
Aq perlukan biasiswa utk tidak menyusahkan parents aq,
Allah,help me..
My friends,pray for me..=)

Tamhidi da abis,
Kesimpulannya aq suka sangt dok kat Tsu,
Best!!Satu kenangan manis n pahit yang takkan aq lupakan,
Aq doakan korg sume berjaya,
Especially Tsu 4,
Aq tak sanggup lak rasanya nak berpisah ngn member2 yang mgkin tak dapat jumpa lagi taon depan.,
Papepun jodoh pertemuan itu ketentuan Allah...

Wassalam..=)

2 comments:

nur sakinah thomas said...

Assalamualaikum amirul,

as true muslim students, being successful spiritually, emotionally and intellectually, is our ultimate aim, as our journey in life is to seek Allah's love, mercy and redha...InshaAllah. you'll be successful..
warm regards,
madam nur sakinah

amierul said...

Waalaikumussalam Madam,
Ouh I'm so surprise u know my blog,
Thanks 4 ur advice..
I know that is the true purpose being a muslim student n I never delete it from myself,what I wrote in my blog just the way on how I relate it to the life of student in term of examination...Btw,thank u so much...=)