Monday, January 4, 2010

sAlaM PerSekOlahaN!!


"Along..along..bangun!..dah pagi nh..g mandi dulu dah nak mula sekolah ni.."
Masih terngiang2 lagi di telingaku ini perkataan itu
hurm..waktu kngn nak naek sekolah dulu mcm2 ada..lagi2 time nak bgn pagi uh..mst punyer aq la yg mandi dulu kat umh..xsah la klu bkn aq yg mndi dulu..huh..dgn mengantuknyer..sejuknyer..x sanggup aq
tp demi untuk menuntut ilmu(hehe)..aq tabahkan hati bgn gak g mndi..haha
Baju baru..kasut baru..beg baru..sumenyer baru..tu lah yg mnjd kegembiraan bg setiap pelajar
sama gak ngan aq..huhu..best kan dpt sume baru..tp tu sume tak dpt lagi aq alami bg
taon nh..huhu..sob..sob
rasa rindu plak zaman kngn sekolah..tak kesahla sekolah rendah ke menengah ke sumenyer mmbri kngn kat aq..
Aq masih teringat..
time aq form 1
Masa uh aq naek bskl g skolah aq(SMK MERSING)..huhu dgn epinyer aq un bw lah bskl aq uh
tapi..huhu yg malangnyer time da nak sampai uh tibe2 beg aq putus.
haha
ye la aq mana pernah g skul menengah so aq bli ar beg sendeng(yg satu tali uh)
tak sangka lak sekolah menengah kuantitinya bnyk..haha
tp tak pe r..kngn uh
tu kat smk..
Ms kat KISAS..
hari pertama ms hari pendaftaran form 4 la..
Time uh tak sabar2 aq nak sekolah..
tapi masa uh aq tak tau un KISAS uh apa..haha..aq bygkn mula2 kat KISAS uh ada laman yg luas..waterfall..taman bunga..
tapi..
ternyata sangkaan aq uh salah..
haha
tp tak kesahla asalkn ada tempat tok blaja
Lepas dah daftar sume..aq ngan family aq di tunjukkan ke asrama putera oleh senior..time uh senior yg handle aq ialah Abg Baihaqi
terkejut aq tetiber dye hulur tgn nak tolong angkt beg2 aq yg berat uh..lau kat sekolah lama aq takdernye pngawas nak baek cam uh tp ni la KISAS..
haha..
Masuknyer taon 2010..sume benda uh takkan aq dpt alami lagi..
tiada lagi zaman persekolahan..
tiada lagi baju baru..
tiada lagi beg baru..
tiada lagi kasut baru..
apa yg aq mampu buat ialah hny melihat dak2 sekitar umh aq g sekolah..
Adeq aq un g sekolah gak..taon ni dye drjh 6..
aq harap dye le dpt 5A..
Selamat tinggal zaman persekolahan..Selamat dtg dunia U!!
Assalamualaikum..

1 comment:

Ustaz Abbas said...

Assalamu'alaikunm...
Yang berlalu tidak dapat dikembalikan. Yang mendatang, hanya Allah yang tahu... Eloknya terus merancang untuk masa hadapan kerana masa hadapan akan ditempuhi sedangkan masa yang lalu tidak akan kembali selama-lamanya...

p/s : Kenangan sikit2 x per... :D